In betrokkenheid & deskundigheid

Daarom staan wij 7 dagen per week 24 uur per dag paraat

Gezelschapsdieren concept

Bij dierenartsenpraktijk Landsmeer kunt u terecht met alle gezelschapsdieren, zoals honden, katten en knaagdieren. Via onze website ontdekt u alvast alles over vaccineren, ontwormen, ontvlooien, castreren en steriliseren. Heeft u nog een vraag of is uw dier ziek? Neem dan direct contact met ons op via 020 482 1854.

  • Voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar
  • Behandeling door professionele dierenartsen
  • Moderne praktijk met twee behandelkamers en één grote operatiekamer

Maak een afspraak

Honden

Honden zijn populaire gezelschapsdieren onder Nederlanders. Het zijn trouwe huisdieren die, afhankelijk van het ras, een bepaalde mate van uitdaging nodig hebben. Afhankelijk van de grootte en genetische problemen van het ras worden honden tussen de 10 en 15 jaar oud. Grotere honden krijgen met de jaren vaak last van heupdysplasie. Teckels en corgi’s krijgen doorgaans rugproblemen en mopshondjes hebben bijna altijd ademhalingsproblemen. Deze gezondheidsrisico’s moet u in gedachten houden bij de aanschaf van een hond. Behalve (aangeboren) aandoeningen moet u ook nadenken over het vaccineren, ontvlooien en castreren of steriliseren van uw trouwe viervoeter.

Katten

In vergelijking met honden zijn katten meer zelfstandige gezelschapsdieren. Toch hebben katten ook uitdaging nodig, anders kunnen ze aan bijvoorbeeld het meubilair gaan krabben. Een kat heeft relatief weinig zorg nodig, maar het is belangrijk om op reguliere basis uw kat te ontwormen en te ontvlooien. Ook het schoonmaken van de kattenbak is essentieel om blaasproblemen te voorkomen. We hebben alle informatie over vaccineren, ontwormen, ontvlooien en castratie of sterilisatie voor u op een rijtje gezet.

Knaagdieren

Tot de knaagdieren behoren onder andere konijnen, cavia’s, hamsters en ratten. Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij knaagdieren zijn de groeiende tanden en nagels. U kunt deze laten knippen in onze praktijk. Bij knaagdieren ontstaan vaak nierproblemen, omdat veel baasjes een zoutsteen in het hok hangen. Dit kan op de lange termijn echter schadelijk zijn voor de gezondheid van uw knaagdier. Tot slot is het van belang om uw konijn, cavia of hamster één keer per jaar te laten vaccineren. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel onze dierenarts via 020 482 1854.

Over Dierenartsenpraktijk Landsmeer

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via 020 482 1854 of info@dierenartsenpraktijklandsmeer.nl.

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 19:00 uur
Dinsdag: 08:00 – 19:00 uur
Woensdag: 08:00 – 19:00 uur
Donderdag: 08:00 – 19:00 uur
Vrijdag: 08:00 – 19:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten