Inentingen hond

De inentingen voor de hond zijn bedoeld om weerstand op te bouwen zonder dat uw hond echt ziek wordt. In de meeste gevallen heeft een puppy de eerste inenting al gehad bij de dierenwinkel of bij de fokker. Daarna komt u bij de dierenarts voor de volgende vaccinaties. Sommige van deze inentingen dienen jaarlijks herhaald te worden, andere vaccinaties krijgt uw hond iedere drie jaar.

De voordelen van vaccineren bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer:

  • Uw hond bouwt weerstand op tegen besmettelijke ziektes
  • Inentingen in een moderne dierenartsenpraktijk
  • Basis gezondheidscontrole bij iedere afspraak voor inenten

Wilt u meer informatie over het inenten van uw hond? Neem dan contact op met Dierenartsenpraktijk Landsmeer door te bellen naar 020 482 1854.

Waarom mijn hond vaccineren?

In Nederland komen verschillende besmettelijke hondenziektes voor. In sommige gevallen kunnen deze virussen voor honden levensbedreigend zijn. Tegen een aantal van deze ziektes kunnen we uw hond beschermen met behulp van inentingen. Door deze vaccinaties maakt uw viervoeter antilichamen aan waardoor hij beschermd is tegen virussen en infecties. Zeker als het gaat om ernstige en dodelijke ziektes is het belangrijk om honden goed in te enten. Omdat vaccinaties regelmatig worden herhaald, is het aantal gevallen van hondenziektes in Nederland flink gedaald.

Welke hondenvaccinaties zijn er?

Bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer vaccineren we honden tegen de volgende ziektes:

Kernziektes

  • Hondenziekte
  • Besmettelijke leverziekte
  • Parvo

Jaarlijkse vaccinatie

  • Ziekte van Weil

Gelegenheidsinentingen

  • Hondsdolheid
  • Kennelhoest

Het inenten van uw hond tegen de ziekte van Weil is ook voor u als eigenaar van belang. Deze ziekte is een zogenaamde zoönose. Dit betekent dat de ziekte ook over te dragen is op mensen.

Het is wettelijk verplicht om uw hond te laten inenten tegen hondsdolheid wanneer u naar het buitenland gaat. Daarnaast is het verplicht om uw hond tegen kennelhoest te laten vaccineren wanneer uw hond in een pension gaat logeren of een hondenshow bezoekt.

Vaccinatieschema hond

In onderstaand schema ziet u de momenten waarop u uw hond laat vaccineren.

Ziekte Leeftijd hond
  6 weken 8-9 weken 12 weken 1 jaar
Parvo x x x x
Hondenziekte x x x
Ziekte van Weil x x x
Kennelhoest x x
Hondsdolheid Vanaf een leeftijd van 12 weken
Ten minste 21 dagen voor vertrek naar het buitenland laten vaccineren

Een volwassen hond heeft na deze vaccinaties jaarlijks nieuwe inentingen nodig. Sommige onderdelen van de ‘grote cocktail’ (hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil) beschermen uw hond langdurig en hoeven daardoor niet jaarlijks herhaald te worden. Afhankelijk van wat nodig is, geven we uw hond tijdens de jaarlijkse controle een kleine of een grote cocktail van inentingen.

Onze klanten krijgen een herinneringskaartje thuisgestuurd zodat zij op tijd een afspraak kunnen maken voor de jaarlijkse vaccinaties.

Kosten inentingen hond

De kosten voor de inentingen van uw hond bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer zijn:

Vaccinatie ziekte van Weil € 21,20
Vaccinatie Parvo/ziekte van Weil € 27,40
Vaccinatie hondsdolheid € 19,55
Vaccinatie kennelhoest € 21,47
Puppyvaccinatiepakket
(2x consult, 2x vaccineren, 1x gratis ontwormen, 1x gratis consult)
€ 72,88

Bekijk voor meer informatie onze tarievenpagina.

Afspraak maken bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer

Heeft u vragen over de inentingen voor honden of heeft u een puppy aangeschaft die u wilt laten vaccineren? Bel dan 020 482 1854 of stuur een e-mail naar info@dierenartsenpraktijklandsmeer.nl.