Vaccineren

Het is aan te raden uw hond jaarlijks te vaccineren. In de meeste gevallen heeft uw pup bij de fokker of dierenwinkel al een eerste enting (hondenziekte en Parvo) gehad op de leeftijd van 6 weken. De volgende vaccinatie (Parvo en ziekte van Weil) vindt plaats op de leeftijd van 9 weken. Daarna heeft uw puppy nog een vaccinatie nodig op 12 weken leeftijd: de ‘grote cocktail’ (hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil).

Een volwassen hond heeft ook elk jaar opnieuw een vaccinatie nodig. Sommige onderdelen van de ‘grote cocktail’ bieden langdurige bescherming en zijn niet noodzakelijk om elk jaar te herhalen. Dus geven we uw hond afhankelijk van wat nodig is de ‘grote cocktail’ of de ‘kleine cocktail’. Wanneer u klant bij ons bent, krijgt u hiervoor iedere keer een herinneringskaartje zodat u tijdig een afspraak kunt maken. Naast de vaccinatie krijgt uw hond dan ook een basis gezondheidscontrole.

Wanneer uw hond in een pension moet logeren, een hondenshow gaat bezoeken of met de hondenuitlaatservice meegaat kan de desbetreffende instantie een kennelhoest vaccinatie verplichten. Uiteraard kan die vaccinatie ook bij ons gebeuren.

Indien u met uw hond naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw hond gevaccineerd moet zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Zie voor verdere informatie het onderdeel over reizen naar het buitenland.