In betrokkenheid & deskundigheid

Daarom staan wij 7 dagen per week 24 uur per dag paraat

Bijzondere ‘wist-je-datjes’ over dieren

17 April, 2015 15:02

Wist je dat de tong van een giraf wel een halve meter lang kan worden? Dieren wist-je-datjes, bijzondere feiten, interessante wetenswaardigheden, we vermaken onze omgeving er graag mee. Dieren hebben ook ontzettend veel mooie en uitzonderlijke eigenschappen waar we niet over uitgepraat raken en ondanks dat we al veel weten zijn er nog veel feitjes die de meeste van ons nog niet weten. Voor de wetensgierige mens en goede gespreksstof, hebben we de leukste feitjes voor je op een rij gezet.


Wist je dat…

…Honden het verschil ruiken tussen een eeneiige tweeling

Wat een DNA-test niet kan, kan een speurhond wel: het verschil tussen een eeneiige tweeling bepalen. Ook al hebben ze hetzelfde DNA, honden ruiken het verschil.

…Een eendagsvlieg langer leeft dan een dag

Het beestje heeft zijn naam gekregen omdat het volwassen stadium, inderdaad, erg kort is. Het larve stadium van het diertjes kan echter soms wel een jaar duren.

…Alleen de vrouwelijke muggen én wespen steken

 Dat alleen de vrouwen muggen steken weten de meeste mensen al wel, maar wist je ook dat bij de wespen het ook alleen de vrouwtjes zijn die kunnen steken, het mannetje is daar simpelweg niet toe in staat.

…Een mannen puppy het vrouwtje laat winnen

Wanneer een mannelijke en vrouwelijke puppy samen spelen zal het mannetje het vrouwtje laten winnen ondanks dat hij sterker is, om genegenheid te tonen.

…Varkens lekker kletsen

Varkens communiceren constant met elkaar, er zijn 20 diverse geluiden geïdentificeerd dat de diertjes gebruiken in verschillende situaties, zo kunnen ze gezellig kletsen.

…Dolfijnen en walvissen met één oog open slapen

Dolfijnen en walvissen moeten altijd alert zijn op gevaar en bovendien aan het oppervlakte blijven om adem te halen, zodoende slapen de twee hersenhelften apart. Als de éne hersenhelft slaapt houdt de ander in de gaten of gevaar dreigt of er geademd moet worden.

Clownsvissen van geslacht veranderen

Clownsvissen leven in groepen waarbij slecht één vrouwtje paart met het dominantste en grootste mannetje. Als zij overlijdt, transformeert dat dominante mannetje in een vrouwtje.

…Otters elkaars pootjes vasthouden

Wanneer otters gaan slapen houden ze het pootjes vast van hun partner, zo weten ze zeker dat ze niet van elkaar wegdrijven.

Belangrijkste blijft natuurlijk dat we er voor zorgen dat deze (en alle andere) dieren hun bijzondere eigenschappen behouden en we dus goed voor ze zorgen, vraag jouw dierenarts om advies voor jouw huisdier.