Operaties

Bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer vinden de operaties elke weekdag plaats tijdens de ochtend. Tijdens dit operatieprogramma wordt ook ruimte gemaakt voor het nemen van röntgenfoto’s op afspraak.

Wanneer u een afspraak gemaakt heeft vragen wij of u uw huisdier ’s ochtends tussen 8.30 en 9.00 uur bij de praktijk kunt afleveren. De operatie vindt dan in de loop van de ochtend plaats. Het tijdstip van de operatie is afhankelijk van het aantal en de soorten operaties die ingeroosterd zijn en het aantal spoedgevallen die tussendoor de aandacht van de artsen vereisen. Wij vragen u dan ook standaard tussen 12.00 en 13.00 uur zelf naar de praktijk te bellen om te informeren wanneer u uw dier weer kunt ophalen.

Ook vragen wij uw dier vanaf de avond voor de dag van de operatie nuchter te houden. U kunt uw dier dan het beste voeren rond 17.00 uur. Het drinkbakje mag u laten staan. Het is belangrijk dat uw dier nuchter is aangezien de narcose misselijkheid kan veroorzaken, wat complicaties kan veroorzaken tijdens de operatie.
Dit is niet van toepassing bij konijnen en knaagdieren, deze moeten niet nuchter zijn voor de operatie aangezien zij beschikken over een ander spijsverteringsstelsel.

Indien u een grote operatie wilt inplannen, zoals de sterilisatie van een teef, is het van belang dat de arts ten minste 1 keer uw dier tijdens het spreekuur heeft kunnen onderzoeken. Zo kan de arts de risico’s van de operatie goed inschatten en indien nodig de operatie afraden, wanneer deze te gevaarlijk lijkt.

We beschikken in Landsmeer over de modernste operatie technieken, zoals gasanesthesie en hebben een team van ervaren chirurgen en assistentes. Sinds kort is het mogelijk ook specialistische chirurgische ingrepen in Landsmeer te verrichten. Voor deze ingrepen zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met een zeer ervaren chirurg die al tientallen jaren ervaring heeft in het uitvoeren van orthopedische operaties.