• Bel ons020 - 482 18 54

Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees hier onze volledige maatregelen.​

Praktijk

Uw dierenarts in omgeving Amsterdam, Zaandam en Purmerend

Dierenartsenpraktijk Landsmeer

In onze moderne praktijk beschikken de artsen over drie behandelkamers, waar de dierenarts uw huisdier in alle rust kan onderzoeken en behandelen tijdens het spreekuur.

Ook beschikken wij over een grote operatiekamer, voorzien van twee operatietafels zodat meerdere dierenartsen tegelijk kunnen opereren. Alhoewel wij vrijwel alle operaties zelf uitvoeren werken wij nauw samen met gerenommeerde specialisten en verwijzen wij u indien nodig door voor specialistische operaties. 

Voor een goede opvang zowel voor als na de operatie beschikken wij over een ruime opnameruimte. Hier kunnen dieren rustig bijkomen van de narcose en de operatie of opgenomen worden voor observatie dan wel behandeling. De ruimte beschikt over camerabewaking, wat de assistentes en artsen echter niet belet om regelmatig uw dier te gaan controleren.

Urine en bloedonderzoek wordt gedaan in ons volledig uitgerust laboratorium. Ultrasone apparatuur voor gebitsbehandeling en een echoapparaat voor bijvoorbeeld onderzoek op dracht is hier aanwezig. Tenslotte beschikken wij over een röntgenafdeling die aan alle eisen voldoet. Wij beschikken over digitale röntgenapparatuur, wat ons toelaat om nog betere foto's te nemen die ook makkelijker meegegeven of opgestuurd kunnen worden, bijvoorbeeld bij een doorverwijzing naar een specialist.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor medicijnen, dieetvoer, bestrijdingsmiddelen tegen vlooien, wormen, teken, etc. Naast het apotheekgedeelte achter de balie, beschikken wij ook over een ruime voeropslag en een volledig klimaat gereguleerde inloopapotheek.

  • Thuisvisites: Bij Dierenartsenpraktijk Landsmeer is het ook mogelijk om een dierenarts aan huis te laten komen, bijvoorbeeld als u veel dieren tegelijk wilt laten enten of in het geval van euthanasie. Voor zieke dieren zien we u in de meeste gevallen liever op de praktijk omdat daar natuurlijk meer mogelijk is qua nadere diagnostiek etc.
  • Dieetvoer: Veel honden en katten hebben een speciaal dieet nodig, bijvoorbeeld vanwege blaasgruis of artrose. Dit voer kunt u bij ons kopen. Wel is het verstandig om eerst even te bellen of het door u gewenste voer op voorraad is, zodat wij dat eventueel tijdig voor u kunnen bestellen.
  • Bloedonderzoek: Met onze in-huisapparatuur kunnen wij uitgebreide bloedonderzoeken verrichten. We kunnen bijvoorbeeld nier- en leverwaarden bepalen, suikerziekte monitoren, schildklierproblemen vaststellen, inzicht krijgen in de rode en witte bloedcellen, etc.
  • Verzekeringen: De laatste tijd worden steeds meer dieren verzekerd. Het voordeel hiervan is dat als je dier onverhoopt ziek wordt of een pootje breekt, je minder zorgen hoeft te maken over eventuele dure operaties. Wel zit er veel verschil in de bestaande verzekeringen, daarom raden wij u aan om u goed in te lezen als u een verzekering overweegt.
  • Euthanasie: Iets waar een diereigenaar liever niet aan denkt, is het laten inslapen van uw geliefde huisdier. In sommige gevallen kunnen we er helaas niet omheen, bijvoorbeeld bij ongeneeslijke ziekten. Het inslapen kan eventueel thuis, of op de praktijk gebeuren.
  • Uitkammen katten: Het is mogelijk om door een van onze assistentes uw kat uit te laten kammen, indien nodig kan dit onder een lichte sedatie gebeuren.

Door de ligging van onze praktijk zijn wij gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam, Purmerend en Zaandam. 

Medewerkers
Spreekuren